„Am lovit în această noapte în apropierea (orașului) Mosul un centru de telecomunicații al Daesh, un centru de propagandă”, a declarat Le Drian la postul BFMTV.

„Am lovit de șapte ori de luni”, a adăugat ministrul apărării, aviația franceză vizând poziții ale SI din Siria și în special din Irak în sprijinul forțelor irakiene și kurde.

„Daesh înregistrează un regres în Irak”, unde a pierdut controlul asupra orașelor Sinjar și Ramadi, a mai spus Le Drian, făcând totodată un apel la precauție.

„Bătălia de la Mosul va trebui angajată într-o zi”, a mai spus ministrul, afirmând totuși că aceasta va fi „o treabă mult mai complicată”.

„Trebuie făcut în așa fel încât forțele irakiene și kurde să fie suficient de încercate pentru a putea purta această bătălie”, a spus el.

Miniștrii apărării din șapte țări membre ale coaliției anti-SI (Franța, SUA, Australia, Germania, Italia, Marea Britanie și Olanda) se vor reuni la 20 ianuarie la Paris pentru a discuta despre strategia lor militară împotriva grupării jihadiste.

„Vom vedea cum să ne amplificăm efortul în Irak și în Siria”, a precizat Jean-Yves Le Drian.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet