Seria de spectacole va fi deschisă în prima zi a lunii lui cuptor de trupa Butterflies in My Stomach, care va concerta în clubul Energiea din Bucureşti. Trupă de nu-jazz, funk şi acid-jazz, BiMS a fost prezentată de BBC ca fiind una dintre puţinele trupe care promovează acid-jazz-ul în România. La sfârşitul lunii august 2006, BiMS a fost selectată printre cele mai bune trei trupe noi din lume, la secţiunea Electronic, în urma unui concurs iniţiat de casa de discuri Sony şi publicaţia Billboard.

Între 5 şi 7 iulie peste 75 de artişti vor fi prezenţi la cea de a şaptea ediţie a BEstfest Summer Camp 2013, care se va desfăşura şi în acest an la marginea Bucureştiului, pe malul lacului Pasărea, în comuna Tunari.

Printre artiştii care vor urca pe scenă în cele trei zile de festival se numără Nas, Chase and Status, Texas, Enter Shikari, Nneka, The Heavy, Soilwork, Noisia, ROA, Viţa de Vie, Grimus, Piranhna, etc.

Belgienii de la Agathocles sunt aşteptaţi pe 20 iulie pentru un concert în Private Hell Club din Bucureşti. În deschiderea spectacolului pe scenă va urca trupa SpineCrusher.

Unul dintre cele mai aşteptate concerte ale anului va fi susţinut pe 24 iulie de legendara trupă Iron Maiden, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.

Actualul turneu al formaţiei, "Maiden England", va reproduce spectacolul de scenă din turneul care a avut loc în 1988 "Seventh Son" şi în care trupa va interpreta multe piese din acel turneu, precum şi din concertul video VHS din 1989 intitulat "Maiden England", care împrumută numele acestui turneu. Printre piesele care vor putea fi ascultate de fani în concertul de la Bucureşti se vor afla şi "Moonchild", "Can I Play With Madness", "The Prisoner", "Afraid To Shoot Strangers", "The Number Of The Beast", "Phantom Of The Opera", "Fear Of The Dark", "Iron Maiden" ori "Running Free".

Invitaţi speciali pentru acest eveniment vor fi trupa thrash Anthrax şi cei de la Voodoo Six.

Festivalul "Rock The City" continuă şi în 2013, pe 27 şi 28 iulie, în parcarea C de la Romexpo, cu show-uri oferite de trupe precum Bullet For My Valentine, Trivium, Enslaved, Spineshank, etc.

Unul dintre capetele de afiş ale festivalului din acest an este trupa germană Rammstein care va fi prezentă la Bucureşti, în cea de-a doua zi a festivalului, cu un concert din cadrul turneului european "Wir Halten Das Tempo Tour 2013".

Catalogată drept una dintre cele mai mari trupe de show din lume, Rammstein atrage atât prin formă, cât şi prin conţinut. În afară de variate efecte pirotehnice, elemente de recuzită mereu surprinzătoare, măştile cu diferite conotaţii, plecările prin mulţime şi atmosfera incredibilă, un show Rammstein aduce publicul foarte aproape de trupă, făcându-l, practic, parte din spectacol.

Concertele lunii iulie vor fi încheiate tot la Romexpo, pe 31 iulie, cu un spectacol susţinut de Sting şi trupa sa. Artistul revine în Bucureşti pentru a patra oară, cu ocazia turneului "Back To Bass", ce continuă şi anul acesta ca urmare a succesului înregistrat în 2011 - 2012. Pentru concertul de la Romexpo acesta îi va avea ca invitaţi speciali pe Mike and The Mechanics şi James Walsh.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și