Întâlnirea a avut loc la Prefectura Maramureş la primele ore ale dimineţii de marţi, 27 octombrie 2015, fiind prezenţi reprezentanţii Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş şi cei ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Anton Rohian le-a vorbit şefilor de la ISJ Maramureş despre faptul că încă există şcoli, ca cea din Băiuţ, unde acoperişul stă să se dărâme şi nimeni nu face nimic.

“Vine iarna, şarpanta nu rezistă la greutatea zăpezii şi nimeni nu se implică. Vă rog ca împreună, să găsim o soluţie şi la aceste probleme, deoarece sunt foarte atent la fenomenul educaţional din judeţ”, a încheiat prefectul Anton Rohian.

Tema principală a discuţiilor a fost aceea a proceselor câştigate în instanţă prin hotărâre definitivă şi irevocabilă cu privire la drepturile salariale a personalului din învăţământ şi care încă nu s-au pus în aplicare.

“Până în prezent a fost câştigat un număr de 100 de procese, iar 85 de dosare încă sunt pe rol la Curtea de Apel Cluj şi Tribunalul Maramureş. Peste 1250 de persoane sunt cuprinse în aceste dosare, din care 5% directori şi directori adjuncţi, peste 50 % cadre nedidactice şi restul personal contractual. Noi am solicitat acordarea sporului de calculator, care se încadrează în sporul pentru condiţii vătămătoare, iar marea noastră nemulţumire este că Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş nu pune în aplicare şi nu respectă hotărârile Curţii de Apel Cluj”, a declarat prof. Ioana Petreuş, liderul Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş.

De cealaltă parte, reprezentanţii ISJ Maramureş, în frunte cu directorul Ana Moldovan i-au asigurat pe sindicalişti că până la finele anului 2015 toate sentinţele vor fi puse în aplicare.

“Noi avem formată o comisie paritală care are obligaţia de a verifica aceste dosare şi tipurile de sentinţă. Câteva sunt depăşite, nu mai sunt de actualitate. Noi, ca instituţie, avem propria noastră modalitate de evaluare, deoarece am avut cazuri în care auditul venit de la minister ne-a reproşat că nu am făcut analiza. Această evaluare se va desfăşura între 25.10.2015- 25.11.2015, iar până la finele anului vom intra în plată”, a precizat prof. Ana Moldovan, inspector şcolar general a ISJ Maramureş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și