Istoricii au crezut mult timp că Hitler avea trei frați mai mari — Gustav, Ida și Otto — care ar fi murit cu toții înainte de nașterea sa în 1889 în orașul austriac Braunau.

Dar, căutările istoricului Florian Kotanko arată că Otto a trăit numai câteva zile în 1892, când Hitler avea deja de 3 ani.

Kotanko a verificat registrul de decese al parohiei din Braunau și a descoperit că Otto a trăit de la 17 iunie la 23 iunie 1892.

Înregistrarea parohială precum și o știre dintr-un ziar săptămânal local din acea vreme arătau că Otto a murit din cauza fluidului excesiv din creier, boală cunoscută sub numele de hidrocefalie, a precizat Kotanko citat de ziarul regional „Oberoesterreichische Nachrichten”.

"Una dintre întrebările deschise este în ce măsură acest fapt a avut efecte asupra comportamentului de mai târziu a lui Hitler față de persoanele cu handicap", a declarat Kotanko, cercetător și profesor de istorie care conduce societatea istoricilor din Braunau.

De asemenea, istoricii ar trebui să reconsidere teoria că Hitler s-a bucurat de o atenție fără rival din partea mamei sale pe când era mic copil, a mai declarat Kotanko. Mama lui Hitler a mai născut și alți doi copii după 1889, în afară de Otto, respectiv în anii 1894 și 1896, mai precizează agenția DPA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet