Administrațiile din sănătate, școlile, transporturile, toate sectoarele de activitate urmează să fie afectate, dar vor fi asigurate serviciile minime. Greva era prevăzută între 09.00 (07.00 GMT) și 17.00 (15.00 GMT), dar acțiunea fost scurtată cu o oră, la cererea ministrului italian al transporturilor Maurizio Lupi, pentru a permite celor care participă la această acțiune sau care lucrează să se întoarcă acasă până la sfârșitul zilei.

Greva a fost organizată în sectorul public și cel privat de principala confederație italiană CGIL (stânga) și a fost susținută de UIL (moderată). O a treia confederație, UGL (dreapta), mai mică, s-a alăturat mișcării, în timp ce CISL (catolică, moderată) a rămas în afara acestei acțiuni, considerând că protestul este contraproductiv.

Pe perioada grevei sunt așteptate perturbări în special în sectorul aerian, ca urmare a anulării unor zboruri și a participării la grevă a controlorilor de trafic aerian.

Principala nemulțumire sindicală este legată de "Jobs Act", reforma pieței muncii dorită de Renzi pentru a încuraja angajările. Legea, adoptată săptămâna trecută, prevede facilitarea concedierilor și reducerea drepturilor și protecțiilor angajaților în primii ani de contract.

Sindicatele denunță de asemenea proiectul de buget pe 2015, apreciind că măsurile de relansare a economiei sunt insuficiente.

La Roma, sunt prevăzute un protest în centrul orașului și o manifestație într-una din piețele capitalei.

Ultima grevă generală, organizată la apelul confederațiilor CGIL, UIL și CISL, a avut loc în decembrie 2013.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și