Pentru a împărtăși preocupările conaţionalilor săi, afectaţi în mod special de aceste fenomene, Monseniorul Enrico Solmi, episcopul diecezei de Parma, a oficiat o Liturghie în mica biserică din Sacca, o fracțiune a municipiului Colorno.

Fiind afectaţi personal de urgenţa climatică, credincioșii au participat în număr mare: mulți dintre ei trăiesc de generații de-a lungul malurilor fluviului Po, care astăzi suferă din cauza secetei. Procesiunea s-a încheiat cu binecuvântarea apelor și o rugăciune pentru darul ploii care lipsește de săptămâni întregi în regiunea Emilia Romagna.

„Să invocăm de la Domnul darul apei de care avem nevoie. Seceta pe care o trăim nu mai este cea a altora, cea pe care am văzut-o în documentarele despre Africa și nici nu este rezultatul apei care este furată dintr-o țară vecină, așa cum se întâmplă în Orientul Mijlociu.

Este seceta noastră, care cu siguranță nu duce la rezultatele pe care le vedem în alte părți ale lumii, dar care trebuie să ne îngrijoreze și care ne spune că am ajuns într-un moment în care nu mai trebuie să glumim, ci trebuie să reflectăm la ceea ce ni se întâmplă”, a spus monseniorul Solmi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet