Luni, autoritățile din Peninsulă anunțau 233 de decese și 22.253 de noi infectări, iar marți s-a ajuns la 353 de morți și 28.244 cazuri, în doar 24 de ore.

Potrivit Agerpres, în total, 39.412 persoane au murit până în prezent în Italia din cauza noului coronavirus la 759.829 de cazuri înregistrate. Lombardia (nord), unde se află oraşul Milano, capitala financiară a Italiei, rămâne regiunea cea mai afectată, raportând marţi 6.804 cazuri noi faţă de 5.278 luni. A doua cea mai lovită regiune este vecina Lombardiei, Piemont, cu 3.169 de infectări anunţate marţi.

Guvernul a declarat că va înăspri restricţiile în încercarea de a ţine sub control contagierile, având în vedere, printre altele, limitarea călătoriilor între cele mai afectate regiuni şi introducerea unei interdicţii de circulaţie pe perioada nopţii. Cu toate acestea, autorităţile nu au în vedere reintroducerea unui lockdown la nivel naţional în încercarea de a proteja economia.

Guvernul italian a interzis circulația pe timp de noapte, a închis liceele și mall-urile în weekend

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a anunţat luni în Camera Deputaţilor de la Roma că guvernul va interzice circulaţia pe timpul nopţii, pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Alte măsuri cu acelaşi scop sunt închiderea muzeelor, închiderea mallurilor în weekend şi introducerea învăţământului la distanţă şi în licee. Numărul pasagerilor din mijloacele de transport în comun va fi redus şi mai mult, iar deplasările între regiuni cu multe cazuri va fi restricţionat. Premierul a adăugat că se vor aplica şi măsuri locale în zonele cu număr deosebit de mare de cazuri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și