"Mai devreme sau mai târziu vă extermin", a scris Michela Bartolotta pe profilul său de Facebook.

În plus, ea a folosit cuvinte foarte dure pentru a descrie poporul român. "Prostituate fără ruşine", " Îngrijitoare deprimate şi alte elemente urât mirositoare, lipsite de civilizaţie şi educaţie", a mai scris fotomodelul.

Mesajul ei rasist a stârnit indignare în presa din Padova, iar fosta consilieră locală româncă, Nona Evghenie, a anunțat că o va denunța.

Cei care au trecut la fapte și chiar au denunțat italianca au fost cei din Partidul Identitatea Românească.
Avocatul Giancarlo Germani, președintele PIR a înaintat astăzi dimineață un denunț împotriva Michelei Bartolotta la Procuratura din Roma. În denunț, reprezentanții românilor din Italia cer pedepsirea italiencei pentru "defăimarea comunității românești, pentru amenințare gravă și instigare la ură rasială".

Reprezentanții PIR ne-au declarat în exclusivitate că "deși consideră că tânăra nu ar merita atenția care i-a fost acordată la nivel mediatic" au decis să o denunțe pentru că "a încălcat legea și este bine ca tribunalul italian să ia măsuri concrete împotriva celor care cred că pot jigni comunitatea românească la nesfârșit. Noi am preferat să nu facem prea multă vâlvă în presă, ci să acționăm concret utilizând mijloacele legale pe care le avem la dispoziție", ne-a spus Mihai Muntean, Secretarul General PIR.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!