Ieri, 5 noiembrie a.c., în jurul orei 20.30, poli i tii de frontieră din cadrulț șSectorului P.F. Negreşti Oaş - I.T.P.F. Sighetu Marma iei au declan at o acţiune peț șlinia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, lucrătorii noştri au observat mai multe persoane care transportau, de lafrontiera de stat către interiorul ţării, colete voluminoase pe care le încărcau într-unautoturism marca Saab, înmatriculat în Anglia, oprit în zonă. Imediat, s-a procedat la somarea prin voce a persoanelor în cauză, însăacestea nu s-au supus, au abandonat coletele şi s-au dispersat în direcţii diferite.În urma acţiunii, poliţiştii de frontieră au reţinut un cetăţean ucrainean, YuriyS., în vârstă de 27 de ani. De asemenea, au fost anunţate şi autorităţile de frontierăale statului vecin despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului.Poliţiştii de frontieră au descoperit la faţa locului şi în autoturismul Saab, 15colete, învelite în folie de culoare neagră care conţineau 7.500 pachete ţigări,marca Marble, de provenienţă ucraineană.Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 68.000 lei a fost ridicată în vedereaconfiscării, iar cetăţeanul ucrainean este cercetat sub aspectul săvârşiriiinfracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalurmând a se lua măsurile legale care se impun.Totodată, autoturismul marca Saab, în valoare de 6.000 lei a fostindisponibilizat la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.

* Tot ieri, 05 noiembrie a.c., în jurul orei 17.00, un echipaj al poli iei dețfrontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului, aflat în exercitarea atribu iilor dețserviciu, a opri în trafic, pentru control, pe DN 18, pe Dealul Hera, jud. Maramure ,șun autoturism marca Audi Q5, înmatriculat în România.

La volanul autoturismului se afla cetăţeanul român Nicolae I. de 39 de ani,domiciliat pe raza jud. Maramureş.În urma controlului efectuat asupra ma inii, poli i tii de frontieră auș ț șdescoperit un spaţiu special amenajat sub autoturism, motiv pentru care s-a luatmăsura conducerii bărbatului împreuna cu maşina la sediul poliţiei de frontieră, învederea efectuării unui control amănunţit.În urma acestuia, poliţiştii de frontieră au descoperit, în spaţiul specialamenajat, cantitatea de 700 pachete ţigări, de diferite mărci, în valoare de 6.400 lei.igările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul în valoare deȚ70.000 lei a fost indisponibilizat, iar în cauză se efectuează cercetări pentrusăvâr irea infrac iunii de contrabandă.

* De asemenea, pe timpul altor misiuni desfăşurate la frontiera de stat, înultimele 24 de ore, poli iştii de frontieră din cadrul Sectoarelor P.F. Sarasău şi ValeațVişeului au descoperit şi confiscat 11.500 pachete cu igări de provenien ăț țucraineană, în valoare de 103.700 lei.În cauză se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şidocumentarea întregii activită i infrac ionale, la final urmând a fi luate măsurileț țlegale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și