În data de 9 iulie a.c., un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism condus de un cetățean român, în vârstă de 37 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mașinii, au fost descoperite, in interiorul acesteia, 10 colete voluminoase care conțineau țigări.

La scurt timp, a mai fost identificat în trafic un autoturism marca Audi A6, condus de un bărbat, de 34 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș. Acesta avea rolul de antemergător în asigurarea transportului ilegal de țigări.

Întreaga cantitate de țigări a fost transportată la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, au rezultat 7.990 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 70.000 lei.

Cei doi bărbați sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de colectare, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, pe timpul cercetărilor s-a constatat faptul că persoana care conducea autoturismul Audi A6, figura în bazele de date ca având suspendat dreptul de a conduce autoturisme. Acesta este cercetat și pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.

Totodată, autoturismul folosit la transportul țigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

* Polițiștii de frontieră din cadrul aceluiași sector au observat, în data de 9 iulie a.c., pe raza localității Valea Vișeului, județul Maramureș, un autoturism care a oprit lângă un șopron cu fân.

Din mașină a coborât o persoană care a ridicat de acolo două colete voluminoase pe care le-a încărcat apoi în autoturism.

Polițiștii de frontieră au procedat la somarea prin voce și reținerea bărbatului, moment în care acesta a abandonat mașina, fugind către interiorul localității.

La cercetarea terenului, în șopron au fost descoperite 10 colete și lângă acesta încă două care conțineau țigări.

Cele 12 colete au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.940 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 60.000 lei.

În continuarea cercetărilor s-a stabilit că la activitatea infracțională a participat un cetățean român de pe raza județului Maramureș.

Acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de colectare, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

În continuare se efectuează verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

* Ieri, 8 iulie 2014, la nivelul S.P.F Brodina — I.T.P.F. Sighetu Marmației, s-a declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 14.30, lucrătorii noștri au observat, pe raza localității Straja, jud. Suceava, la aproximativ 200 m de linia de frontieră, un grup de persoane care cărau mai multe colete voluminoase spre interiorul țării.

Drept urmare, polițiștii de frontieră au efectuat somațiile legale prin voce și, deoarece persoanele în cauză nu s-au supus, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase 4 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată bărbații nu s-au oprit. Aceștia au abandonat coletele și, profitând de terenul accidentat și împădurit, s-au dispersat în direcții diferite.

La fața locului au fost descoperite 20 colete ce conțineau 9.500 pachete țigări, marca Fest de proveniență ucraineană.

Totodată, au fost anunțate și autoritățile de frontieră ale statului vecin pentru cercetarea în comun a evenimentului.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 100.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, în continuare efectuându-se cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă, intrare în țară prin trecere ilegală a frontierei de stat și a depistării tuturor persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!