Ieri, 28 iulie 2015, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.
Pe timpul acţiunii a fost identificat în trafic, pe raza localităţii Sarasău, un autoturism despre care se deţineau date că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.
Drept urmare, lucrătorii noştri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a autovehiculului, constatându-se faptul că maşina era condusă de Jozsef N., de 41 ani, iar în autoturism se mai afla ca pasager Zoltan C., de 26 ani.
La controlul efectuat de către poliţiştii de frontieră, în portbagajul autoturismului au fost descoperite două colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană, fapt pentru care persoanele şi autoturismul au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 520 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 4.600 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.
Cei doi bărbaţi, domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar la final urmează a se lua măsurile legale ce se impun.
Autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei de Frontieră, până la finalizarea cercetărilor.


* Tot ieri, 28.07.2015, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au identificat şi oprit în trafic pentru control, pe raza municipiului Satu Mare, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în acelaşi judeţ.
Maşina era condusă de Klara S., de 45 ani, domiciliată pe raza judeţului Satu Mare.
În urma controlului efectuat, poliţiştii de frontieră au observat în portbagaj două genţi în care se aflau mai multe pachete cu ţigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii şoferului împreună cu maşina la sediul Poliţiei de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii ţigărilor descoperite, a rezultat cantitatea de 400 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 1.800 lei.
Drept urmare, sătmăreanca este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

* La P.T.F. Siret, jud. Suceava, s-au prezentat, ieri, 28.07.a.c., pe sensul de intrare în ţară doi cetăţeni ucraineni, călătorind cu un autocar marca Mercedes.
După efectuarea formalităţilor de frontieră, asupra bagajelor care aparţineau cetăţenilor ucraineni a fost efectuat un control amănunţit, ocazie cu care în acestea a fost descoperită nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 2.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.
Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 2.440 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar cei doi bărbaţi, cu vârste de 35 şi 31 ani, au fost sancţionaţi contravenţional de către organele vamale cu amenzi în cuantum de 10.000 lei.
Totodată, poliţiştii de frontieră au făcut demersuri pentru aplicarea măsurii de interzicere a intrării în România pe o perioadă de cinci ani.

* Şi lucrătorii din cadrul Sectorului PF Sighet au descoperit în apropierea frontierei de stat un colet care conţinea cantitatea de 700 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 6.000 lei.
Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și