Ieri, 11 martie a.c., în jurul orei 02.00, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F Brodina, jud. Suceava, au observat, în apropierea frontierei de stat (pe raza localității Straja), un grup de persoane care transporta mai multe colete voluminoase, de la linia de frontieră spre interiorul țării.

Lucrătorii noștri au procedat la interceptarea și somarea prin voce a celor în cauză și deoarece aceștia nu s-au supus, au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment, în plan vertical.

Nici de această data, persoanele somate nu s-au oprit, abandonând coletele și fugind în direcții diferite.

S-a trecut la monitorizarea zonei în vederea depistării și reținerii persoanelor în cauză, fiind anunțate totodată și autoritățile de frontieră din Ucraina despre eveniment.

La scurt timp, polițiștii de frontieră au depistat în zonă un autoturism marca BMW, în care se aflau trei persoane de sex masculin, identificate ca fiind Vasile N., de 33 ani, Petrică N., de 20 ani și C.P., de 17 ani, toți domiciliați pe raza județului Suceava.

Cele trei persoane au fost conduse la sediul sectorului unde în urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că acestea aveau rolul de a introduce ilegal țigările în țară și de a asigura zona.

Totodată, la fața locului au fost descoperite 62 baxuri ce conțineau 31.120 pachete țigări, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de peste 311.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele trei persoane sunt cercetate de către polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă.

De asemenea, autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Tot ieri în jurul orei 20.00, lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighet au observat, mai multe persoane care transportau colete voluminoase prin apa râului Tisa din Ucraina în România.

Polițiștii de frontiera au efectuat somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și au sărit în apă retrăgându-se pe teritoriul ucrainean.

În continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, totodată fiind anunțate și autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea continuării în comun a cercetărilor.

La fața locului, au fost descoperite 10 colete învelite în folie neagră, care conțineau țigări, de proveniență ucraineană.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 7.000 pachete țigări, în valoare de 63.000 de lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet