Ieri, 12 octombrie a.c., la nivelul Sectorului P.F. Tarna Mare – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 14.30, lucrătorii noştri au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Tarna Mare – judeţul Satu Mare, cinci persoane care se deplasau pe jos dinspre frontiera de stat către interiorul ţării şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea persoanelor, ocazie cu care au constatat că acestea nu vorbeau limba română, motiv pentru care au fost conduse la sediul sectorului, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că aceştia sunt patru cetăţeni pakistanezi şi un afgan, cu vârste cuprinse între 26 şi 29 ani.

Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, iar conform acordului dintre România şi Ucraina, migranţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și