Un cetățean român este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

* Ieri, 7 septembrie a.c., în jurul orei 21.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului au descoperit, în zona de responsabilitate, opt colete învelite în folie de culoare neagră, ascunse într-un șopron cu fân, de pe raza localității Bistra, jud. Maramureș.

În interiorul coletelor, lucrătorii noștri au constatat că sunt țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care s-a trecut la monitorizarea zonei în vederea depistării persoanelor implicate la transportul baxurilor.

Totodată, în cel mai scurt timp, s-a luat legătura cu autoritățile de frontieră ale statului vecin fiind anunțate despre captura cu țigări în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Coletele au fost transportate la sediul poliției de frontieră, iar în urma inventarierii s-a constatat că acestea conțin 3.910 pachete țigări, marca Jin Ling, în valoare de peste 34.400 de lei.

În urma unor verificări specifice, s-a constatat că în activitatea infracțională este implicat I. N. de 31 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș.

Drept urmare, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, bărbatul este cercetat pentru contrabandă, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale și depistarea tuturor persoanelor implicate.

* De asemenea, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației, au descoperit 5.340 pachete țigări, în valoare de aproximativ 49.000 de lei, care urmau să ajungă ilegal în țară.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activități.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet