În data de 16 ianuarie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul maghiar M.P., în vârstă de 18 ani. Acesta conducea un autoturism marca Peugeot, înmatriculat în Slovacia.

Existând suspiciuni că bărbatul transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii.

Astfel, au fost descoperite, ascunse și nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bordul mașinii, 350 pachete de țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 1.600 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 7.000 lei.
Totodată, autoturismul Peugeot, în valoare de 9.000 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

* Tot ieri, polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Sighetu Marmației și Valea Vișeului au descoperit în beciul unei case aflate în construcții și la frontiera verde cantitatea de 11.850 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 107.000 lei au fost confiscate iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicat şi a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet