În data de 12 septembrie a.c., în jurul orei 22.30, lucrători din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației au observat trei persoane de sex feminin care, în timp ce se îndreptau spre artera de control pe sensul de intrare în țară, au arunca patru bagaje voluminoase de pe podul care face legătura între Ucraina și România.

Polițiștii de frontiera au procedat la legitimarea persoanelor în cauză, precum și la recuperarea bagajelor aruncate.

Femeile au fost identificate ca fiind Aurica V. de 25 de ani, Mirela C. de 29 de ani și Anuța C. de 31 de ani, toate domiciliate pe raza jud. Maramureș, iar în bagajele pe care acestea le aruncaseră peste gardul perimetral din punct au fost descoperite țigări de proveniență ucraineană.

În urma inventarierii conținutului bagajelor, s-a constatat că acestea conțin 720 pachete de țigări, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 6.400 lei.

Pe timpul cercetărilor, acestea au declarat că au achiziționat cantitatea de țigări de la un cetățean din Ucraina și că le-au aruncat peste gard în speranța că nu vor fi observate de către polițiștii de frontieră, urmând ca ulterior să le preia de sub pod și să le comercializeze pe teritoriul României.

Cele trei maramureșence sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, conform Codului Vamal al României, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

* De asemenea, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit, la frontiera verde 9.000 pachete țigări de proveniență ucraineana, în valoare de peste 64.000 de lei, care urmau să ajungă pe piața neagra de desfacere din Romania.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale și depistării persoanelor implicate.

Audi A6, în valoare de 43.000 de euro, declarat furat din Norvegia depistat în PTF Petea

Polițiștii de frontieră sătmăreni din cadrul P.T.F. Petea au depistat și indisponibilizat un autoturism marca Audi A6, în valoare de 43.000 euro, care figura în bazele de date ca fiind furat din Norvegia.

* Sâmbătă, 13 septembrie a.c., în jurul orei 17.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, jud. Satu Mare s-a prezentat pentru control cetățeanul român, Constantin P., de 25 de ani, domiciliat în jud. Iași, conducând un autoturism marca Audi A6, an de fabricației 2013, cu număr de înmatriculare specific Norvegiei.

La efectuarea formalităților specifice și în urma verificărilor în bazele de date, polițiștii de frontieră au constatat faptul că autoturismul în cauză figura ca fiind furat, alerta fiind introdusă de către autoritățile din Norvegia, în data de 1 septembrie 2014.

Bărbatul a declarat lucrătorilor noștri că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul face obiectul unei infracțiuni.

Mașina, în valoare de 43.000 de euro, a fost indisponibilizată la sediul poliției de frontieră până la finalizarea cercetărilor, iar conducătorul auto este acum cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire, conform Codului Penal.

Femeie ascunsă într-o canapea pentru a ieși ilegal din țară

Polițiștii de frontieră sătmăreni au descoperit ascunsă într-o canapea dintr-un autoturism, o femeie care intenționa să iasă ilegal din țară, deoarece nu avea documente de identitate.

* Tot sâmbătă, în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, jud. Satu Mare, s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară, cetățeanul român C. Gheorghe de 35 de ani din jud. Satu Mare, conducând un autoturism marca Volkswagen Transporter, înmatriculat în Germania.

La controlul autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperită, ascunsă într-o canapea, o persoana de sex feminin.

În urma verificărilor s-a stabilit ca aceasta este E. Ludovica, în vârstă de 40 de ani, domiciliată pe raza jud. Satu Mare.

Femeia a declarat lucrătorilor noștri că s-a ascuns în canapea deoarece nu are documente de identitate pentru a trece legal frontiera, acestea fiind la soțul ei, care locuiește în Germania, împreună cu copii lor.

Drept urmare, polițiștii de frontieră au întrerupt călătoria ilegala a Ludovicai E., care este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, conducătorului auto i s-a întocmit lucrare penala pentru complicitate la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și