Primul punct supus dezbaterii publice este „Rezolvarea problemei câinilor fără stăpân” din municipiul Sighet, problemă stringentă pentru sigheteni.

Redăm mai jos comunicatul apărut pe pagina de FaceBOOK a candidatului Iuga Nicolae pentru Camera deputaților (PMP):

Știm cu toții că problema câinilor fără stăpâni este o problemă ce iscă vii controverse în municipiul nostru. Eu am reușit să identific o variantă prin care putem rezolva această problemă, care să împace iubitorii de animale și în același timp să mă asigur că pe străzile din municipiu nu vor mai hoinări câini liberi, care să pună în pericol siguranța copiilor și bătrânilor. Soluția mea constă în implementarea unui program finanțat prin fonduri guvernamentale de sterilizare masivă a acestora, proiect derulat în parteneriat cu autoritatea locală din Sighet și cu asociațiile de protecție a animalelor.

Până la sfârşitul lunii iunie 2017 peste 40% dintre câinii fără stăpân vor fi sterilizaţi, iar până la sfârşitul anului 2017 toţi câinii fără stăpân vor fi sterilizaţi. Câinii agresivi şi/sau bolnavi incurabil vor fi eutanasiaţi – astfel, în 2-3 ani, ne vom putea mândri cu un oraş european, fără câini vagabonzi (termen de realizare: sfârşitul anului 2017).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet