În acest sens, marţi, 01 decembrie a.c., jandarmii maramureşeni vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la activităţile dedicate Zilei Naţionale a României, atât în municipiile Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, cât şi în Şomcuta Mare, Vişeu de Sus şi Borşa.

Astfel, între orele 10.00-12.00, la Monumentul Ostaşului Român din Municipiul Baia Mare, se desfăşoară activităţi culturale şi comemorative cu ocazia aniversării Zilei Naţionale a României. La aceste activităţi se preconizează participarea unui număr de circa 600 persoane. Jandarmii vor participa şi la parada detaşamentului militar al Garnizoanei Baia Mare.

În municipiul Sighetu Marmaţiei, între orele 11.00-13.00, se desfăşoară activităţi culturale şi comemorative cu ocazia aniversării Zilei Naţionale a României. Jandarmii sigheteni vor asigura măsurile specifice de ordine publică la activităţile preconizate, care vor debuta cu o adunare solemnă la
Sala de concerte "George Enescu", urmată de depuneri de coroane la monumentele şi cimitirele din localitate (la Bustul "Academician Dr. Ioan Mihaly de Apşa", Monumentul eroilor căzuţi pentru reîntregirea neamului şi Cimitirul martirilor neamului) precum şi, în jurul orei 13.00, la spectacolul susţinut de Ansamblul folcloric "Titiana" în scuarul de la Curtea Veche.

La aceste activităţi organizatorii estimează participarea unui număr de circa 300 persoane, respectiv 1.000 spectatori la spectacolul din scuarul "Curtea Veche".

Şi la Vişeu de Sus, sunt organizate activităţi culturale şi comemorative cu ocazia aniversării Zilei Naţionale a României în intervalul orar 12.00-13.00. Activităţile vor debuta cu o deplasare în coloană a participanţilor de la sediul Primăriei Vişeu de Sus până la Monumentul Eroilor Vişeuani. La aceste activităţi organizatorul estimează participarea unui număr de circa 100 persoane.

La Şomcuta Mare, manifestările dedicate Zilei Naţionale a României se vor desfăşura la Monumentul Eroilor din Parcul Central. Efective din cadrul Secţiei de Jandarmi Şomcuta Mare vor asigura măsurile specifice de ordine şi siguranţă publică la activităţile festive începând cu orele 12.00. Organizatorul estimează participarea unui număr de 400 persoane.

În scopul preîntâmpinării apariţiei evenimentelor, incidentelor nedorite, adresăm rugămintea tuturor participanţilor la manifestări de a se conforma indicaţiilor organizatorilor şi forţelor de ordine, să aibă un comportament civilizat, să evite consumul excesiv de alcool, să nu deţină arme de orice fel, artificii sau petarde, să nu arunce obiecte către scene şi să semnaleze prompt orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri. De asemenea, pentru evitarea unor situaţii neplăcute, jandarmii recomandă supravegherea copiilor, acordarea atenţiei bunurilor şi obiectelor personale.

La Mulţi Ani, Români! La Mulţi Ani , ROMÂNIA!

Citește și

Comentarii