În fapt, la orele 13.00, pe timpul trecerii unui grup călare, în dreptul Centrului de Informare Turistică de pe strada Traian din municipiul Sighetu Marmaţiei, un spectator a adresat expresii jignitoare şi injurii unui participant călare aflat în alaiul colindătorilor, totodată încercând să-l tragă de pe cal. Iritat de comportamentul bărbatului, persoana provocată l-a lovit cu pumnul în faţă pe instigator, provocându-i leziuni la nivelul feţei.

În acel moment, jandarmii din dispozitivul de asigurare a ordinii publice au intervenit pentru aplanarea situaţiei conflictuale, care avea premisele de a degenera. În urma altercaţiei, a fost identificat numitul Mihai O., de 36 ani, din localitatea Vadu Izei, pentru care jandarmii au solicitat intervenţia medicală a unei ambulanţe. Bărbatul lovit a fost transportat la secţia urgenţe a spitalului Sighetu Marmaţiei, pentru acordarea îngrijirilor medicale specifice.

În urma cercetărilor şi a discuţiilor avute cu aparţinătorii numitului Mihai O., a reieşit faptul că între acesta şi tânărul sighetean Petrică F., de 21 ani, participant la festival, existau neînţelegeri mai vechi. De asemenea, tânărul a fost condus la sediul subunităţii de jandarmi din Sighetu Marmaţiei pentru luarea măsurilor legale.

Totodată, partea vătămată aflată la spitalul din municipiu, la orele 13.30 precizează că nu doreşte să depună plângere împotriva agresorului Petrică F.

Ca urmare, în prezenţa martorilor, jandarmii sigheteni au aplicat măsurile de sancţionare specifice pentru injurii, respectiv provocare şi participare la scandal, fapte prevăzute de Legea nr. 61/1991, republicată, art.2, pct. 1 şi pct. 24.

În vederea evitării incidentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure liniștea publică, jandarmii recomandă cetățenilor să adopte o atitudine şi un comportament adecvat, să respecte regulile şi normele stabilite pentru buna desfăşurare a manifestărilor cultural – artistice, iar în cazul sesizării săvârșirii unor fapte de natură antisocială să solicite intervenția forțelor de ordine fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și