De asemenea, la activitate a participat directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, domnul Cornel Săvoiu precum şi reprezentanţi ai I.P.J. Maramureş, ai cluburilor sportive din judeţ, ai Asociaţiei Judeţene de Fotbal Maramureş precum şi ai firmelor de protecţie şi pază care asigură măsurile de ordine publică în interiorul arenelor sportive.

Astfel, pe parcursul şedinţei au fost discutate sincope şi problemele întâmpinate pe parcursul sezonului competiţional, observate cu ocazia gestionării măsurilor de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării celor 57 competiţii sportive, Inspectoratul mde Jandarmi Judeţean Maramureş asigurând un efectiv de 872 jandarmi.

Cu ocazia desfăşurării acestor misiuni, jandarmii au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale din care o amendă în valoare de 200 lei conform legii 61/1991 R. precum şi 4 sancţiuni cu avertisment scris şi sancţiuni complementare de interzicere a accesului la competiţiile de rugby (1 pe o perioadă de 6 luni şi 3 pe o perioadă de un an).

Urmare a misiunilor desfăşurate, prim - adjunctul inspectorului şef al I.J.J. Maramureş, domnul colonel Hossu Ioan a punctat câteva aspecte care ar putea duce la îmbunătăţirea climatului de siguranţă pe timpul competiţiilor şi jocurilor sportive. Comisia a luat la cunoştinţă asupra acestor aspecte făcându-se propuneri concrete pentru implementarea acestora.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și