Noi, jandarmii maramureşeni, adresăm pe această cale, mulţumiri tuturor celor care pe timpul desfăşurării protestelor din această săptamână, manifestări ce au avut loc în municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, au înţeles să-şi exprime acest drept constituţional în mod paşnic şi civilizat, fără a se înregistra evenimente nedorite.

Apreciem modul în care conducătorii auto şi pietonii au înţeles să evite pe cât posibil, deplasările în spaţiile şi pe traseele pe care se desfăşoară aceste manifestări, în vederea asigurării unei fluidizări normale a circulaţiei. Pe întreg parcursul acestor adunări publice, siguranţa participanţilor este prioritatea forţelor de ordine. Pe timpul desfăşurării evenimentelor, jandarmii maramureşeni vor urmări prevenirea faptelor de natură contravenţională şi penală, asigurarea unui climat optim şi sigur de ordine şi linişte publică, respectiv informarea cetăţenilor cu privire la respectarea normelor de convieţuire socială şi consecinţele care decurg din încălcarea prevederilor legale.

De asemenea, vă asigurîm despre faptul că, Jandarmeria Maramureş respectă dreptul la libera exprimare şi la libertatea de întrunire. Menţinerea unui dialog direct şi permanent cu cetăţenii prezenţi la aceste acţiuni prin personalul specializat al Jandarmeriei Maramureş este prioritară pentru încrederea oamenilor care ne solicită sprijinul.

În spiritul legii, reamintim persoanelor care vor participa la asemenea manifestări, să ia măsuri ca în situaţia identificării unor cetăţeni care prin modul de manifestare, tulbură ordinea publică sau provoacă, instigă la săvârşirea unor acte de violenţă, să aducă la cunoştinţa jandarmilor situaţiile respective, să evite implicarea în conflicte de orice natură şi să respecte indicaţiile forţelor de ordine.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet