În perioada 11-12 iulie a.c., se va desfăşura evenimentul cultural artistic "Zilele Oraşului Seini", organizatorul preconizând participarea unui public numeros pentru care a pregătit o serie de activităţi şi manifestări.

Tot în perioada 11-12 iulie a.c., se organizează şi desfăşoară Festivalul Cântecului şi Dansului din Ţara Chioarului "Maramureşu` răsună". La acest eveniment, organizatorul preconizează participarea în jur de 6.000 persoane pe toată durata festivalului.
"Sărbătoarea Coaşului" va marca ediţia a V-a, duminică, 12 iulie a.c. La acest eveniment, organizatorul preconizează participarea a 600 persoane.

Pentru ca manifestările să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, jandarmii vor fi prezenţi în mijlocul cetăţenilor prin misiuni specifice de asigurare a ordinii şi liniştii publice, urmărindu-se cu precădere soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite. Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

Deoarece la aceste manifestări se preconizează prezenţa publicului în număr mare, pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria face următoarele recomandări:
- să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.);
- să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme;
- să respecte regulile stabilite de organizatori;
- să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală;
- să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de asigurare a ordinii publice.

De asemenea, echipajele de jandarmi vor menţine o legătură permanentă cu reprezentanţii organizatorilor pentru soluţionarea operativă a oricărui incident ce poate tulbura buna desfăşurare a manifestărilor.
Reamintim cetăţenilor că pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul jandarmilor prezenţi la evenimentele publice şi că intervenţia acestora poate fi solicitată şi prin apelarea numărului unic de urgenţe - 112.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și