În calitate de parteneri, alături de autorităţile locale şi instituţiile din municipiul Baia Mare, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş a participat cu mijloace şi tehnică specifică activităţii, realizând totodată şi o serie de activităţi educativ-preventive cu copii participanţi.

La standul Jandarmeriei, copiii dar şi adulţii, s-au familiarizat cu materialele din dotarea jandarmilor montani (coarda elastică, pioletul, carabiniere, busola, casca specială), dar şi modul de folosire a acestora pe munte.

Un alt punct de atracţie l-a constituit punctul cu materialele specifice de intervenţie a jandarmilor : scutul, vesta multifuncţională, casca de protecţie şi nu în ultimul rând, bastonul de cauciuc B2. Dincolo de toate, copiii s-au bucurat de autovehiculele speciale de intervenţie prezente la stand. Mic cu mare s-au perindat şi au realizat fotografii cu ATV-ul, cu casca specifică dar şi fără, la volanul Nissan-ului Pathfinder sau în Subaru.


Specialiştii jandarmi din cadrul structurii de prevenire şi combatere a faptelor antisociale au susţinut mici prezentări educative privind atribuţiile jandarmeriei şi delicvenţa juvenilă, funcţie de vârsta copiilor participanţi.


La sfârşit, toţi copiii care au trecut pe la standul Jandarmeriei au acumulat creditele puse la dispoziţie, urmând a fi cheltuite cu răspundere, învăţând a fi buni cetăţeni, să respecte regulile şi normele societăţii, pentru un climat sigur.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet