“La momentul actual, Jandarmeria Romana este dotata cu pistol calibru 7,65 ori 17 milimetri. E vorba de un pistol conceput si fabricat incepand cu anul 1974. El se afla in dotarea structurilor Jandarmeriei Romane de peste 40 de ani. Jandarmeria Romana executa misiuni in teatrele de operatii, in Afganistan, Africa, unde partenerii nostri internationali folosesc calibrul 9 ori 19 milimetri.

Astfel este nevoie ca Jandarmeria sa raspunda si sa se alinieze la conceptul de interoperatibilitate — trebuie sa fim compatibili la armament si munitie, sa avem acelasi tip de armament si de munitie pe calibrul 9,19 milimetri, impreuna cu partenerii nostri din strainatate si din tara, avand in vedere ca Jandarmeria Romana executa misiuni in cooperare cu Politia Romana, care a trecut partial la acest tip de calibru si de armament”, precizeaza marti, capitan Bogdan Dobre, din cadrul Serviciului Tehnic, Directia Logistica a Jandarmeriei Romane, in cadrul unei postari video pe Facebook.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane, maior Irina Dragan, a declarat pentru AGERPRES ca “aceste achizitii se vor face numai in situatia in care vor fi bani de la buget, stadiul actual fiind acela de intentie de achizitie”.

“Daca nu vor fi bani, nu se va realiza. Procedura are mai multi pasi. Un prim pas este anuntul de intentie pentru achizitie in SEAP, mai departe trebuie sa existe bani la buget, iar firmele interesate care indeplinesc cerintele noastre sa depuna oferte”, a afirmat Dragan.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet