Incidentul s-a petrecut noaptea trecută, în Parcul Național „Munții Rodnei”, în zona Pasului Rotunda. Mai mulți indivizi au fost surprinși de mai mulți pădurari în timp ce tăiau ilegal copaci dintr-o zonă protejată a parcului național. Întrucât au fost agresivi, șeful de ocol silvic din Șanț a cerut sprijinul jandarmilor.

O patrulă de doi jandarmi și un elev s-a deplasat la fața locului, unde au găsit mai multe persoane extrem de agresive, care au continuat să fie violente și cu oamenii legii, pe care i-au amenințat și înjurat.

După incident, indivizii s-au făcut nevăzuți cu o mașină de teren, fiind căutați de polițiști. Anchetatorii sunt și ei prezenți la locul incidentului, de unde ridică probe și fac cercetări.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistriţa Năsăud, Georgeta Cășvan, a confirmat incidentul, precizând că niciunul dintre jandarmi nu a fost rănit. Cei găsiți vinovați se vor alege cu dosar penal pentru tăiere ilegală de arbori și ultraj.

Potrivit libertatea.ro, la fața locului ar fi rămas un singur adolescent de 16 ani, care se afla la volanul unui tractor cu care erau manevrați buștenii tăiați. Adolescentul a refuzat să se legitimeze, oamenii legii luând decizia ca acesta să fie dus la poliție împreună cu tractorul.

Patrula de jandarmi care ducea adolescentul la poliție ar fi fost blocată de o mașină de teren cu numere de Bulgaria, din care ar fi coborât patru indivizi, unul dintre ei având asupra sa o armă. Individul i-ar fi amenințat pe jandarmi, precizând că va trage dacă nu îl lasă liber pe adolescentul găsit la fața locului.

Pentru a evita o tragedie, jandarmii i-au permis adolescentului să meargă cu infractorii.

Aceștia ar fi luat și tractorul și ar fi dispărut. Adolescentul a fost luat de anchetatori în această dimineață de acasă și dus împreună cu unul dintre părinți la audieri, la Parchet.

„Ca urmare a verificărilor efectuate până în acest moment a fost identificat și depistat un minor, de 16 ani, din Borșa, bănuit că, împreună cu alte 4 persoane ar fi tăiat și sustras arbori dintr-o pădure, de pe raza comunei Șanț. Polițiștii de investigații criminale fac cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, uz de armă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, tăiere fără drept de arbori și furt de arbori”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratul de Poliție Județean Bistriţa Năsăud.

În ajutorul jandarmilor bistriţeni au intervenit şi cei din cadrul Jandarmeriei Maramureş.

ACTUALIZARE – Polițiștii au identificat doi indivizi de 21 și respectiv 46 de ani din Borșa bănuiți că ar fi furat arbori și ar fi amenințat jandarmii. Cei doi sunt sunt cercetați în stare de libertate, au precizat surse judiciare bistriţene, pentru Glasul Maramureşului şi AxaNews.ro.