Ceremonia Britannia Awards, care celebrează talentele britanice şi vedetele de la Hollywood care au o "puternică legătură" cu industria de film britanică, o va omagia pe Jane Fonda pentru "cariera şi succesul ei uimitoare", au transmis organizatorii evenimentului.

Actriţa în vârstă de 81 de ani, care este şi scriitoare, activistă în domeniul politic, maestră de fitness şi manechin, a revenit în prim-plan în lumea filmului odată cu rolul din "Grance and Frankie", un serial creat de Netflix.

"Suntem încântaţi să anunţăm că legendara Jane Fonda va primi distincţia Stanley Kubrick Britannia Award pe anul 2019 pentru excelenţă în domeniul filmului! Suntem extrem de încântaţi să-i celebrăm cariera şi succesul uimitoare!", au anunţat pe Twitter reprezentanţii BAFTA Los Angeles.

Actriţa americană, recompensată cu două premii Oscar, este o susţinătoare a mişcării Me Too, care luptă împotriva hărţuirii sexuale la Hollywood.

Jane Fonda a luat atitudine împotriva războiului din Irak şi este cofondatoarea Womens Media Center, o organizaţie care oferă susţinere femeilor din domeniul mass-media.

Ceremonia de decernare va avea loc pe 25 octombrie la Beverly Hilton Hotel şi reprezintă cel mai mare eveniment organizat de BAFTA în afara Marii Britanii.

Pe lista personalităţilor care au primit această distincţie în trecut se află nume sonore ale cinematografiei mondiale, precum Michael Caine, Martin Scorsese şi Elizabeth Taylor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet