Aceste noi cazuri urcă la 130 numărul total de persoane infectate pe această navă de croazieră aflată în prezent în carantină.

Diamond Princess a ajuns ├«n urm─â cu o s─âpt─âm├ón─â ├«n portul Yokohama, la sud-vest de Tokyo, transport├ónd circa 3.700 de pasageri ┼či membri ai echipajului.

├Änainte de identificarea celor 60 de cazuri noi, 100 de pasageri ┼či membri ai echipajului fuseser─â spitaliza┼úi, ├«n timp ce celelalte circa 3.600 de persoane, ├«n special pasageri ├«n v├órst─â de diferite na┼úionalit─â┼úi, au r─âmas ├«n carantin─â la bord. Aceast─â perioad─â de carantin─â ar putea dura p├ón─â pe 19 februarie.

Testele s-au limitat ini┼úial la persoane care prezentau simptome sau au intrat ├«n contact cu un pasager debarcat la Hong Kong ┼či apoi testat pozitiv pentru coronavirus, ├«ns─â ulterior acestea au fost extinse ┼či la subiec┼úii vulnerabili de la bord, ├«n special la cei care s-au aflat ├«n contact cu noile cazuri de contaminare.

Organiza┼úia Mondial─â a S─ân─ât─â┼úii (OMS) a cerut vineri Japoniei s─â ia toate m─âsurile necesare pentru a-i asista pe pasagerii de pe Diamond Princess r─âma┼či la bord, inclusiv m─âsuri de sprijin psihologic.

Luni, autorit─â┼úile chineze au anun┼úat c─â bilan┼úul epidemiei de coronavirus a ajuns la 908 mor┼úi ┼či la peste 40.000 de persoane infectate.

Citește și

loading...