Informația a fost dezvăluită de New York Times, care scrie că Jill Biden va călători în Europa de Est în cursul acestei săptămâni.

Conform sursei citate, soția președintelui Joe Biden plănuiește să părăsească Washingtonul joi, 5 mai, pentru a vizita România și Slovacia, două state membre NATO care se învecinează cu Ucraina.

Prima Doamnă a SUA se va opri la Baza Aeriană Mihail Kogalniceanu din România, unde sunt staționați militarii americani, precum și în București, pentru a se întâlni cu oficialii români, mai notează New York Times.

”Ea va petrece Ziua Mamei (8 mai, în SUA, n. red.) în Kosice și Vysne Nemecke, Slovacia, cu mame și copii ucraineni, înainte de a merge la Bratislava pentru a se întâlni cu oficialii guvernamentali” - mai arată jurnaliștii americani.

Astfel, potrivit Reuters, vizita lui Jill Biden în Slovacia și România are loc în zilele 5-9 mai 2022 - perioadă în care ea se va întâlni cu mame și copii ucraineni care au fost forțați să-și părăsească locuințele din cauza războiului Rusiei împotriva Ucrainei, a anunțat administrația Primei Doamne a SUA.

Vizita lui Biden este încă o demonstrație a liderilor SUA de sprijin atât pentru Ucraina, cât și pentru țările vecine care îi ajută pe refugiații ucraineni.

Duminică, 1 mai, președintele Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, s-a întâlnit cu președintele ucrainean Vlodimir Zelenski în timpul unei vizite neanunțate la Kiev.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și