Interesul, curiozitatea, dorinţa de a cunoaşte domeniul poliţiei şi poate de a-şi clădi o carieră în acest domeniu sunt doar o parte din motivele care au reuşit să-i scoată pe liceeni din sălile de clasă şi să-i transforme pentru o oră în “umbra unui poliţist”.

Săptămâna a debutat „altfel” pentru 27 de elevi din cadrul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” care au trecut pragul Poliţiei Municipiului Baia Mare. Tinerii s-au întâlnit cu poliţişti rutieri, de proximitate, criminalişti, judiciarişti şi cei din cadrul Grupei Canine.

Azi, 31 octombrie, şi poliţiştii Inspectoratului de poliţie al Judeţului Maramureş au fost gazdele unor liceeni interesaţi de munca de poliţie. Este vorba despre peste 70 elevi ai Colegiului Economic „Nicolae Titulescu”, din Baia Mare.

Toţi elevii au aflat câteva dintre coordonatele profesiei de poliţist, atribuţiile pe care legea le conferă apărătorilor săi, îndatoririle şi responsabilităţile pe care le au poliţiştii pentru gestionarea unor situaţii de criză, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, într-un cuvânt pentru SIGURANŢA CETĂŢENILOR.

Pentru poliţiştii Serviciului Resurse Umane a fost o oportunitate să-şi prezinte oferta de şcolarizare pentru anul şcolar 2018 şi condiţiile necesare pentru a urma cursurile instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

Angrenaţi timp de o oră în activităţile desfăşurate de poliţişti, elevii au înţeles că siguranţa noastră, a tuturor, depinde semnificativ atât de capacitatea de intervenţie la momentul oportun a forţelor de aplicare a legii cât şi de dăruirea celor implicaţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și