Initiat cu scopul promovarii culturii si traditiilor populare premergatoare postului Craciunului, evenimentul a reunit peste o mie de oameni, iubitori ai portului si dansului popular maramuresean.

Printre invitati s-au numarat Ministrul Educatiei Nationale, Liviu Marian Pop, secretarul de stat al Ministerului Transporturilor, Dragos Titea, presedintele Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice, Bogdan Puscas, dar si reprezentanti din Ucraina.

Manifestarea a fost organizata de Asociatia “Bogdan Dragos” a nobilimii maramuresene, in parteneriat cu Consiliul Judetean Maramures. Partea artistica a fost asigurata de orchestra si corpul de balet al Ansamblului Folcloric National ”Transilvania”, dar si de oameni talentati din comunitatile maramuresene si satmarene. Ringul de dans a devenit prea mic, atunci cand in scena au intrat Dumitru Dobrican, Alexandru Pop, Florentina si Petre Giurgi. Nu au fost mai prejos nici reprezentantii Tarii Oasului.

Si fiindca prin acest eveniment s-a dorit marcarea Lasatului Secului, de pe mese nu au lipsit nici bucatele alese. Painea de casa calda, slanina, carnatul si casul de oaie, dar si tochitura cu mamaliguta au fost un deliciu, care a atras numeroase laude din partea oaspetilor. Nu au venit cu mana goala nici invitatii din Tara Oasului, acestia aducand colaci si cozonaci de casa. Vinul si palinca de Maramures au incins spiritele si ringul de dans. Cantecul si voia buna au domnit in ”Casa de Petrecere a Maramuresenilor”, iar evenimentul s-a dovedit a fi unul cel putin la fel de reusit ca prima editie, se mai arata in comunicat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și