Primarul Vasile Moldovan a explicat faptul că demolarea garajelor din cartierele sighetenilor este destul de complicat de aplicat, fiind numeroase hățișuri legislative de trecut și anumite etape de parcurs, etape care cer timp și resurse.

Mihail Podașcu, reprezentant al societății civile, a punctat foarte corect, solicitând primarului să demoleze toate garajele din municipiu, arătând că astfel, probabil va supăra o mie de oameni, dar va avea alături de domnia sa douăzeci de mii de sigheteni care îl vor susține în acest demers.

Consilierul local Nicolae Iuga a arătat că fostul primar, Horia Scubli, nu a făcut absolut nimic pentru a aplica HCL privind demolarea garajelor timp de trei ani și că are încrederea că actual primar, Vasile Moldovan, se va apleca asupra acestui proiect și îl va implementa. Totodată acesta a mai arătat că punerea în aplicare de către primar a hotărârilor de consiliu local este OBLIGATORIE.

„Îmi doresc ca aceste cotețe din cartierele sighetene să dispară. Le vom înlocui cu locuri de parcare marcate și pe care locuitorii din cartierele respective le vor putea închiria la suma de 80 lei / an, astfel având un loc de parcare garantat în cartierul respectiv. Totodată, peisajul sumbru de astăzi va fi înlocuit de spații verzi și locuri de joacă pentru copii. Așa înțeleg eu că trebuie să arate în Sighet un cartier de blocuri în care într-adevăr să se vadă că locuiesc oameni. Vă spun că nici în India nu am văzut asemenea cotețe cum vedem azi în cartierele din Sighet”, a declarat Nicolae Iuga, consilier local Pro România.

Primarul Vasile Moldovan a dat asigurări că va demara procedurile de punere în aplicare a HCL privind demolarea garajelor, arătând că și dânsul susține acest demers.

Ce se va realiza în acest sens, rămâne de văzut.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și