Conform surselor noastre acesta a opinat că tânărul nu prezintă pericol social și poate fi cercetat în stare de libertate. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au făcut recurs la decizia Judecătoriei, recurs care se va judeca la Tribunalul Maramureș.

Până atunci însă, tânărul a fost pus în libertate de îndată. Acesta a părăsit arestul IPJ Maramureș la ora 14.00.

Ce spune Judecătoria Baia Mare

Complet: Complet JDL 5 penal
Tip solutie: respinge cererea
Solutia pe scurt: În temeiul art. 227 alin. 1 C. proc. pen, respinge, ca neîntemeiată, propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare privind pe inculpatul O.V.F. fără antecedente penale, cercetat pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. 2 Cod penal şi infracţiunii de vătămare corporală din culpă, prevăzută de art. 196 alin. 2 şi 3 Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 2 Cod penal. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu azi, 06.07.2021, ora 14.00.
Document: Încheiere finală camera consiliu 2085/2021 06.07.2021

Procurorii Judecătoriei de pe lângă Parchetul Baia Mare au făcut contestație la decizie

Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 6.07.2021 procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului O.V.F. pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin 2. Cod penal și vătămare corporală din culpă, prevăzută de art. 196 alin. 2 și 3 Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin 2 Cod penal.

La data de 05.07.2021 față de inculpatul O.V.F. a fost luată măsura reținerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul O.V.F. în data de 3.07.2021, în jurul orei 20.05 a condus un autoturism pe raza municipiului Baia Mare. Acesta nu a respectat dispozițiile legale care reglementează circulația rutieră și efectuând un viraj la stânga fără a adapta viteza de circulație la condițiile de carosabil umed, a pierdut controlul autoturismului, a derapat și a intrat în construcția special amenajată cu destinația de stație de autobuz, situată lângă Centrul Comercial Vivo Mall Baia Mare, accidentând persoanele vătămate C.L. și V.R.C. care se aflau în stația de autobuz.

În urma impactului persoana vătămată C.L. a suferit vătămări corporale în urma cărora a decedat la data de 06.07.2021.

Persoana vătămată V.R.C. a suferit leziuni corporale care i-au pus în pericol viața și care, potrivit constatărilor preliminarii efectuate în cauză de către medicul legist, necesită pentru vindecare un număr de 100-110 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații.

La data de 06.07.2021 dosarul a fost înaintat instanței cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere respinsă de judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Baia Mare. Împotriva încheierii judecătorului de drepturi și libertăți Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare a formulat contestație.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și