Microbuzele au ajuns în Asuaju de Sus, Bârsana, Seini, Boiu Mare, Câmpulung la Tisa, Coltău, Cupșeni, Giulești, Groși, Moisei, Baia Mare, Sighetu Marmației, Ocna Șugatag, Baia Sprie, Borșa, Cavnic, Săliștea de Sus, Șomcuta Mare, Târgu Lăpuș, Ulmeni, Remetea Chioarului, Remeți, Rozavlea, Sălsig și Vișeu de Sus. Acestea acoperă, în prezent, necesarul tuturor administrațiilor publice teritoriale care au solicitat microbuze școlare, a arătat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

”Promisiunea Guvernului Ponta și a Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) în anul 2014 a fost una extrem de fermă: vor fi alocate microbuze școlare pentru toate localitățile care au nevoie de un astfel de mijloc de transport pentru elevi. Acordarea microbuzelor s-a făcut fără discriminare, fără intervenții politice, singurul criteriu luat în calcul fiind exprimarea nevoii de către autoritatea locală.

Am avut 15 microbuze alocate județului Maramureș în august 2014, zece s-au primit la începutul anului 2015, iar luna aceasta, respectiv în august 2015, MDRAP a transmis județului nostru alte 25 de microbuze școlare.

Ajungem, astfel, în decursul unui singur an, la un total de 50 de microbuze în județul Maramureș, care satisfac în totalitate necesitățile comunităților locale. Am avut în această perioadă foarte multe discuții cu autoritățile locale, pentru că în urma procesului de reorganizare al unităților de învățământ, necesitățile de transport ale copiilor către școală au crescut. Mă bucur să văd că acum, înainte de începerea anului școlar, această problemă este rezolvată”, a declarat Gabriel Zetea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și