Prezentarea, realizata de Eugen Cecan, director regional al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, a fost una de interes pentru primarii prezenti la sedinta. Prefectul Sebastian Mihai Luput a aratat care sunt proiectele prioritare ale Maramuresului in ceea ce priveste infrastructura si anume DN18 Moisei – Carlibaba, DN 18 B si DN 17 C, Drumul expres Petea – Satu Mare – Baia Mare, cele doua sensuri giratorii, necesare in zona Italsofa si in zona Elanko Baia Mare, precum si suplimentarea cu doua benzi de circulatie a drumului Recea – Baia Mare, masura necesara fluidizarii traficului in zona.

Directorul regional Eugen Cecan a precizat de la inceput că, in cadrul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, Maramuresul este judetul cu cea mai importanta finantare. Chiar in acest moment, in afara de DN18B si DN17C, toate drumurile nationale din judet sunt in lucru. In ceea ce priveste DN 18, cu cele trei tronsoane, Baia Mare – Sighetu Marmatiei, Moisei – Borsa si Borsa-Sesuri, a carui reabilitare suscita un mare interes in randul conducatorilor auto, din punctul de vedere al alocatiei bugetare va avea toata sustinerea Ministerului Transporturilor, a mai spus Cecan.

Eugen Cecan i-a asigurat pe cei prezenti ca si pe tronsoanele Moisei-Borsa si Borsa-Sesuri lucrarile se vor finaliza anul acesta in proportie de 90%, lucrarile conexe care vor depasi acest termen neinfluentand traficul.

Cecan a dat, de asemenea, asigurari ca se va asigura finantare si pentru reabilitarea DN17C. In ceea ce priveste DN18B, pana acum au fost alocate sume pentru intretinere, exista un studiu de fezabilitate si se incearca finantarea in continuare a unor lucrari.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet