După ce își vor încheia vineri seara misiunea în cadrul concursului, patru dintre cei cinci membri ai juriului vor surprinde publicul cu show-uri inedite. În calitatea sa de regizor muzical, Alexandra Cepraga va superviza de la pupitrul de sunet recitalurile colegilor din juriu.

În seara finalei, duminică, Zoli Toth Project lansează un nou concept de show, "Cocoon", o premieră atât pentru fanii Eurovision, cât și pentru publicul larg.

"Am pregătit cu migală acest spectacol în care voi fi împreună cu colegii din Zoli Toth Project, dar și cu un invitat special. Avem o muzică total nouă, plină de energie, cântată la instrumente atipice, coregrafie și efecte speciale gândite tocmai pentru acest moment", a declarat Zoli Toth, coordonatorul proiectului muzical. Pornind de la noul concept, echipa sa a creat un nou instrument muzical ce va fi descoperit în spectacolul de la Baia Mare.

În seara finalei, o nouă versiune a melodiei "Vagabondul vieții mele" va fi prezentată spectatorilor de un trio inedit: Horia Moculescu, Randi și Uddi.

"Am acceptat imediat propunerea lui Randi și îmi face mare plăcere să îmi reamintesc un cântec ai cărui autori au fost doi dintre cei mai buni prieteni ai mei — Temistocle Popa și Aurel Storin", a declarat Horia Moculescu.

Cezar Ouatu este al patrulea jurat care a pregătit un recital pentru show-ul din 6 martie. Artistul va interpreta "Rise Like a Phoenix", hitul care i-a adus Conchitei Wurst marele trofeu Eurovision în 2014 și recunoașterea internațională.

Publicul prezent în Sala Sporturilor de la Baia Mare, dar și telespectatorii TVR vor fredona împreună cu Vunk melodiile trupei în seara de 4 martie, imediat după încheierea semifinalei. Recitalul trupei va fi urmat de cel al lui Jo, în care artista va include și single-ul "Mesajul meu".

Selecția Națională Eurovision România 2016 se va desfășura la Sala Sporturilor din Baia Mare, cele două show-uri urmând să fie transmise în direct de TVR: semifinala din 4 martie și finala din 6 martie. În semifinală vor concura Jukebox, Mihai, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todoruț și Irina Baianț, Dream Walkers, Gașca de acasă, Andra Olteanu, Irina Popa, Vanotek feat. The Code & Georgian, Xandra și Mihai Băjinaru. Dintre cele 12 piese, șase vor accede în finală: patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot.

În finala Selecției Naționale din 6 martie, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockhom, prin televot. Show-urile vor fi transmise în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și online, pe www.tvrplus.ro.

Concursul cântecului european se va desfășura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 și 14 mai. În competiție s-au înscris 43 de țări, cu trei mai multe decât la ediția precedentă. România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveția, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel și Serbia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet