Svetlana Babaieva a fost şefa biroului grupului media Rossiia Segodnia din Simferopol, al doilea oraş ca mărime din peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014, conform Reuters, citată de News.ro.

Agenţia de presă RIA Novosti a anunţat că Babaieva a fost ucisă de un glonţ rătăcit în timpul antrenamentelor de tragere, fără a oferi alte detalii.

Personalităţi pro-Kremlin i-au adus un omagiu lui Babaieva în postările pe reţelele sociale. Serghei Aksionov, guvernatorul rus al Crimeei, a numit moartea ei „o pierdere irevocabilă”.

„Svetlana a făcut multe pentru a transmite publicului adevărul despre ceea ce se întâmplă în regiunea Herson”, a spus Vladimir Saldo, şeful regiunii Herson din sudul Ucrainei, susţinut de ruşi.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zakharova, a scris pe pagina sa de Telegram: „Te iubesc foarte mult, Sveta”.

Ucraina a sancţionat grupul Rossiia Segodnia, numindu-l pe directorul general Dmitri Kiseliov „figura centrală a propagandei guvernamentale care sprijină desfăşurarea trupelor ruse în Ucraina”.

Într-o declaraţie postată de RIA Novosti, Kiseliov a spus că Babaieva este o „persoană caldă, care a sprijinit cu fermitate Rusia” şi „a vrut să-i sprijine pe eroii noştri”.

Babaieva a fost şef al birourilor Ria Novosti din Marea Britanie şi din SUA şi editor al site-ului Gazeta.Ru.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și