Contul lui Obama este depășit ca număr de followers și de alte două staruri pop — canadianul Justin Bieber, cu 77,27 milioane de followers, și interpreta americană Taylor Swift (72,96 milioane),

La jumătatea acestui top zece realizat de France Presse se află site-ul YouTube (60,54 milioane).

Următoarele cinci poziții sunt ocupate de conturile altor patru artiști și al rețelei înseși: Rihanna (57,34 milioane de followers), Lady Gaga (57,18 milioane), Ellen DeGeneres (55,69 milioane), Twitter (53,49 milioane) și Justin Timberlake (52,76 milioane).

Rețeaua de socializare Twitter sărbătorește la 21 martie zece ani de existență. Lansat în 2006, Twitter și-a făcut treptat un loc în viața de zi cu zi a oamenilor, cu mesajele sale limitate la 140 de caractere și cohorta de hashtaguri, devenind un instrument indispensabil pentru jurnaliști, activiști, celebrități și alte categorii.

Primul tweet a fost publicat la 21 martie 2006 pe contul lui Jack Dorsey, cofondator al site-ului de microblogging: „tocmai mi-am creat twttr”. Dar acesta a fost un mesaj automat. Dorsey va posta el însuși primul tweet real aproximativ zece minute mai târziu: "îi invit pe colegi."

Twitter are 320 de milioane de utilizatori activi recenzați în fiecare lună, dintre care 80% pe dispozitive mobile. 254 de milioane sunt din afara Statelor Unite. Un miliard de internauți urmăresc pagini ce conțin tweet-uri.

Citește și

loading...