Keanu Reeves este apreciat și îndrăgit peste tot în lume, mai ales de către publicul feminin.

În 2021, cu ocazia împlinirii vârstei de 57 de ani, Keanu a primit multe comentarii pe contul personal de Twitter. O fană înfocată i-a scris: „La mulți ani pentru cel mai blând și mai umil om și cel mai bun actor”.

Cine este Keanu Reeves

Keanu (ka-ah-noo) Charles Reeves s-a născut pe 2 septembrie în 1964 la Beirut, capitala Libanului. Părinții lui, mama englezoaică și tatăl american, s-au mutat la scurt timp după aceea în Canada, la Toronto, unde Keanu a crescut. În ciuda originilor sale mixte, Keanu Reeves se identifică drept canadian și are doar cetățenia din această țară.

Actorul a debutat pe micile ecrane în serialul ”Hangin’ În” (1981-1987), difuzat de CBC Television.

După terminarea serialului, Keanu a apărut în mai multe producții publicitare și filme. Primul lung metraj în care a apărut a fost Youngblood (1986), în regia lui Rob Lowe.

După roluri în filmele pentru adolescenți, că „Permanent Records” și „Bill & Ted’s Excellent Adventure”, în 1991, Keanu și-a îndreptat atenția pentru filme de acțiune.

În 1991, Keanu Reeves a interpretat rolul lui Johnny Utah în filmul „Point Break”, unde a jucat alături de Patrick Swayze.

Nu toate filmele în care a jucat Keanu au fost pe placul publicului. Filmele „My Own Private” „Idaho”, „Speed”, „A Walk în the Clouds”, ”Johnny Mnemonic” și „Chain Reaction” nu au înregistrat sume colosale în box-office.

Keanu Reeves a intrat în atenția publicului cu rolul lui Kevin Lomax în filmul horror, „Avocatul diavolului”. În film, Keanu a jucat alături de Al Pacino și Charlize Theron.

În 1999, popularitatea lui Keanu a atins cote maxime. Actorul a interpretat rolul lui Neo în prima parte a filmului „Matrix”.

Filmul a fost apreciat de toată lumea, de la fani, până la critici, datorită efectelor vizuale și a scenelor de acțiune.

Filmul Matrix, lansat în 1999 a câștigat patru premii Oscar și a înregistrat încasări de 460 de milioane de dolari în toată lumea.

În total au fost lansate patru filme din seria Matrix, Reeves apărând în toate.

The Matrix - 1999

Matrix Reloaded - 2003

The Matrix Revolutions - 2003

The Matrix Resurrections - 2021

Viața personală a lui Keanu Reeves
Keanu Reeves e discret în privința vieții personale, dar uneori paparazzi reușesc să surprindă imagini cu actorul în afara platourilor de filmare.

În iunie 2020, Keanu Reeves și soția sa, Alexandra Grant au fost fotografiați pe Sunset Boulevard, în timp ce se îndreptau spre Malibu Colony pentru o cină romantică.

Alexandra Grant și Keanu Reeves au o relație de mai bine de 10 ani, însă actorul nu a vorbit niciodată despre asta și nici nu au avut foarte multe ieșiri în public

Alexandra Grant are 50 de ani, trăiește în Los Angeles și este fondatoarea proiectul filantropic grantLOVE, care produce și vinde lucrări originale în beneficiul artiștilor și al organizațiilor non-profit.

Lucruri mai puțin cunoscute despre Keanu Reeves
Iată mai jos o listă cu cinci lucruri mai puțin știute de către fanii lui Keanu Reevs

1. Keanu a fost numit după unchiul său, Henry Keanu Reeves. Keanu înseamnă „briză răcoroasă peste munți” în Hawaii.

2. În timpul liceului, Keanu a jucat hochei pe gheață și a fost la un pas de a juca pentru echipa olimpică a Canadei, da ro accidentare i-a încheiat prematur cariera.

3. În perioada 1991-2002, Keanu a fost basistul trupei Dogstar și a avut momente în care a cântat alături de Bon Jovi, Weezer și mulți alții.

4. Keanu a refuzat rolul în „Speed 2” pentru că nu i-a plăcut scenariul

5. Mare fan al motocicletelor, Keanu este cofondatorul „Arch Motorcycle Company”, care produce și vinde motociclete personalizate.

6. În 1999, iubita lui a rămas însărcinată, dar fiica lor s-a născut moartă. Ulterior, logodnica sa a murit într-un accident de mașină, la aproape doi ani distanță.

7. Keanu Reeves a încercat să obțină rolul lui Wolverine, în X-Men, dar Hugh Jackman a fost ales în locul său.

8. Keanu Reeves a spus că e posibil să fi fost însurat cu Winona Ryder. Totul s-a întâmplat în 1992, când cei doi au jucat în Dracula, iar regizorul Francis Ford Coppola a folosit un preot adevărat în scena căsătoriei celor două personaje și amândoi și-au spus jurămintele.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet