"Execuţii extinse au fost îndeplinite faţă de rudele lui Jang Song-thaek", a spus o sursă pentru Yonhap, scrie Business Insider. "Toate rudele lui Jang au fost ucise, fiind vorba inclusiv de copii".

Pe 12 decembrie, unchiul lui Kim Jong-un şi aliaţii lui apropiaţi au fost executaţi din ordinele liderului nord-coreean, pentru "acţiuni de trădare", care ar fi putut fi legate de un conflict de afaceri.

Agenţia Yonhap mai informează, citând aceleaşi surse, că printre rudele executate se numără sora lui Jang, Jang Kye-sun, soţul ei, ambasadorul în Cuba Jon Yong-jin, şi ambasadorul în Malaezia Jang Yong-chol, un nepot al lui Jang, precum şi cei doi fii ai acestuia.

Toţi ar fi fost chemaţi în Phenian la începutul lunii decembrie şi executaţi. Fiii, fiicele şi chiar nepoţii a doi fraţi ai lui Jang ar fi fost executaţi, mai spun sursele. În schimb, nu este clar dacă soţia lui Jang, sora mai mică a tatălul lui Kim, se află printre cei eliminaţi.

Totuşi, agenţia de stat a Coreei de Sud este cunoscută pentru orientarea anti-nord-coreeană şi nu toate ştirile sunt confirmate pe deplin de fiecare dată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet