Klaus Iohannis le-a mulțumit cadrelor medicale, dar și studenților la medicină și familie, care au fost în linia întâi în lupta împotriva pandemiei,

Șeful statului a subliniat că trebuie mai multe eforturi pentru ca oamenii să conștientizeze că cercetarea medicală și farmaceutică se bazează pe rigori științifice mai înalte chiar decât în alte domenii, pe o verificare meticuloasă a datelor și pe o monitorizare continuă a pacienților. În acest context, el a subliniat că vaccinul este cel mai eficient instrument de limitare a efectelor pandemiei și acest fapt rămâne un adevăr, indiferent de opiniile unora sau altora.

Iohannis a afirmat că este necesar ca inovația să fie integrată pe toate palierele vieții - în societate, economie și educație, iar prevenția trebuie să debuteze timpuriu, încă din primii ani de școală.

Președintele a făcut referire și la necesitatea investițiilor în sănătate, subliniind că nevoile din sistemul medical pot fi acoperite și din fondurile prevăzute inclusiv în Planul Național de Redresare și Reziliență, care prevede aproximativ 2,4 miliarde de Euro pentru sistemul medical.


Preluare: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și