Klaus Iohannis precizează faptul că am aşteptat prea mult ca adevărul să iasă la iveală în legătură cu evenimentele din decembrie 1989.

"În 1989, românii au cerut în stradă „Jos comunismul!". Astăzi se aude din nou acest strigăt. Este semnalul hotărât dat acelor politicieni care dovedesc în aceste zile că nu vor să se desprindă de metehnele trecutului. Apărarea idealurilor Revoluţiei Române înseamnă apărarea instituţiilor statului de drept, apărarea valorilor libertăţii şi democraţiei, precum şi respectul pentru cetăţean", scrie şeful statului.

Şedinţă solemnă a Parlamentului dedicată împlinirii a 28 de ani de la Revoluţie

Iohannis afirmă că la 28 de ani de la Revoluţia Română, gândul său se îndreaptă către românii care s-au opus în stradă dictaturii şi au luptat pentru libertate şi democraţie.

"Ei sunt eroii care au făcut posibil, prin sacrificiul şi curajul lor, miracolul eliberator care va rămâne pentru totdeauna în cărţile de istorie. Am aşteptat prea mult ca adevărul să iasă la iveală. Investigaţiile din Dosarul Revoluţiei trebuie finalizate, iar crimele şi abuzurile din decembrie 1989 pedepsite pentru ca victimelor să li se facă, în sfârşit, dreptate", consideră preşedintele Klaus Iohannis.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet