Potrivit informațiilor publicate pe siteul Asociației 21 Decembrie, dar și cel al fostelor cadre MApN și din serviciile de informații - www.semperfidelis.ro, la Revolutie, Dumitru Iliescu era căpitan într-o unitate mecanizată, ale cărei TAB-uri (transportoare blindate) au fost acuzate de presă că in noaptea de 21 decembrie 1989 a executat ordinul de reprimare sângeroasă a revoluționarilor, trecând cu blindatele peste revoluționari, la baricada din fața Hotelului Intercontinental.

De fapt, Dumitru Iliescu îndeplinea o funcție de mare responsabilitate în regimul comunist: secretar al Uniunii Tineretului Comunist la Comitetul Politic Superior al Armatei.

Născut pe 18 august 1956, în Greci-Mehedinţi, Dumitru Iliescu, după absolvirea şcolii militare de ofiţeri, a devenit secretar UTC la liceul militar Dimitrie Cantemir (1978-1980), iar apoi secretar de partid (1980-1982). Ulterior îl regăsim, instructor UTC la Consiliul Politic Superior al Armatei, controlat de Ilie Ceauşescu. Absolvă, în 1989 Academia Militară, fiind repartizat într-o unitate mecanizată. Acolo l-a găsit Revoluția din 1989.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet