"În semn de înaltă apreciere pentru devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în slujba legii, îndeplinindu-şi datoria cu preţul sacrificiului suprem, președintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler subinspectorului de poliţie Gheorghe Ionescu", se arată într-un comunicat emis de Preşedinţie.

Decorarea a fost făcută la propunerea viceprim-ministrului pentru securitate naţională, Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Poliţistul Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, care era internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca de aproape trei săptămâni, în comă, şi-a pierdut viaţa, vineri dimineaţă. Acesta a făcut stop cardiorespirator.

"Pacientul Ionescu Gheorghe, internat in Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti in data de 02.08.2015, a prezentat o stare extrem de grava inca de la internare, necesitand masuri terapeutice avansate de terapie intensiva si interventii chirurgicale.

Cu toate aceste masuri si in ciuda eforturilor depuse, starea pacientului s-a mentinut in continuare grava si in dimineata zilei de 21.08.2015 s-a instalat stopul cardiac sub ventilatie mecanica. Au fost instituite masurile de resuscitare cardio-pulmonara care, din pacate, nu au fost urmate de un raspuns favorabil, decesul pacientului fiind inregistrat la ora 07:00", potrivit unui comunicat emis de Spitalului Floreasca din Capitală.

Gabriel Oprea a anunţat că Ministerul de Interne avea un avion pregătit şi fondurile necesare pentru transportarea poliţistului la o clinică din străinătate, dar starea de sănătate a acestuia nu a permis plecarea.

Accidentul s-a produs pe 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde poliţistul Gheorghe Ionescu era împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Omul de afaceri turc Abdullah Atas nu a respectat semnalele regulamentare de oprire ale polițistului și l-a acroșat cu mașina, după care l-a purtat pe capotă 400 de metri, până agentul a căzut pe partea carosabilă. Șoferul, care consumase alcool, și-a continuat deplasarea aproximativ 3 km până în comuna Pipera, unde a lovit un gard.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și