Principalele declarații ale președintelui Iohannis:
Astăzi avem, dragi români, un nou record negativ extrem, extrem de îngrijorător. Pe bune dreptate, ne punem întrebarea cum am putut să ajungem aici. Să vă explic.

Se știe că în starea de urgență, când în restul Europei am avut sute de mii de cazuri, zeci de mii de morți, în ROmânia am avut epidemie și decese, dar cu număr limitat. Autoritățile își făcuseră treaba, lucrurile au mers rezonabil de bine, spitalele, medicii, autoritățile s-au mobilizat. În ansamblu, putem spune că până acum câteva săptămâni pandemia a fost gestionată bine de Guvern.

Dar situația nu a convenit PSD. PSD a căutat soluții pentru PSD, nu pentru români Din păcate, PSD-ul controlează încă majorități în Parlamentul României, împreună cu alții, de exemplu UDMR. Și atunci a acționat acolo unde are încă putere.

După ce i-am criticat aseară, PSD a fost foarte nervos că eu caut vinovați. Nu, nu caut vinovați. Îi cunosc și vă arăt cu degetul. Pe voi vă arăt cu degetul.

Câteva date: în 25 iunie, CCR stabilește că anumite articole sunt neconstituționale. În acea zi am avut 465 cazuri noi. În 2 iulie, CCR motivează decizia. Erau 450 de cazuri

Guvernul nu a putut în această perioadă să vină cu o nouă inițiativă, pentru că trebuie preluate observațiile CCR. Apoi, în 4 zile, guvernul se mișcă rapid și depune proiectul de lege pentru carantină în Parlament. Aveam circa 200 de cazuri.

Apoi PSD începe să tragă de timp și legea care putea fi trecută urgent prin Parlament, se dezbate 2 săptămâni, timp în care pacienți bolnavi pleacă acasă, nimeni nu e carantinat și amendat. Rezultatul îl citim azi în tabel.

Legea ajunge la mine în 18 iulie, o promulg imediat. 888 cazuri în 18 iulie

Un zidar nu poate construi o casă fără mortar. Un tâmplar nu poate lucra fără cuie. Guvernul nu poate lucra fără legi. Guvernului i s-au luat din mână legile timp de 3 săptămâni

PSD a tras de timp și a creat această situație în Parlament.

De ce? Explicația e cutremurător de simplă: PSD-ul intenționat a creat o criză sanitară, pentru ca la sfârșit să vină să critice Guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate. Pentru PSD nu contează că mii de români au murit.

Pentru PSD nu contează că mii de români s-au îmbolnăvit, sute de români au murit

Suntem hotărâți să gestionăm această criză. Am avut ieri și azi discuții cu guvernul și am convenit că e momentul să fim extrem de fermi, de aplicați.

Dragi români, toate studiile sociologice arată că 90% dintre voi respectă normele, se conformează. Marea majoritate ați înțeles că avem nevoie de disciplină

Cei care nu au înțeles vor fi amendați. E obligatoriu ca toată lumea să respecte normale ca să putem stăpâni această pandemie. Cei care nu le respectă vor suporta rigorile legii.

E important să trecem peste această criză sanitară creată cu cinism de un partid din România

Citește și

loading...