Iohannis a ţinut, totuşi, să sublinieze că nu s-au rezolvat toate problemele şi că există posibilitatea unor noi sancţiuni împotriva Rusiei.

"Am salutat hotărârea celor doi lideri, Francois Hollande si Angela Merkel, privind acordul de la Minsk. Reiterez convingerea că singura soluţie pentru criza ucrainiană e cea politică, bazată pe dialog. Reiterez faptul că independeţa Ucrainei va deveni o prioritate. Ceea ce nu a fost cazul până acum din partea Federaţiei Ruse. Totuşi, rămân tensiuni pe care nu le putem rezolva fără voinţa politică şi fără să rănânem uniţi. Dar nu putem să ne iluzionaăm că s-a rezolvat totul. Astfel, suntem decişi să ne gândim la noi sancţiuni", a declarat şeful statului.

De asemenea, Iohannis a afirmat că s-a întâlnit cu preşedintele Ucrainei şi că a primit invitaţia de a merge la Kiev. Klaus Iohannis a explicat şi celelalte teme ale discuţiei.

Iohannis a discutat cu Merkel în deschiderea reuniunii informale a CE

"M-am întâlnit cu Poroşenko, am primit invitaţia de a merge la Kiev. Am decis să intensificăm cooperarea bilaterală. O a doua temă importantă a fost continuarea luptei împotriva terorismului. După atacul de la Paris, acest subiect a căpătat noi valenţe. În numele României, am adoptat o declaraţie privind protecţia împotriva terorismului. Am insistat ca măsurile pe care le vom aplica să nu creeze noi diviziuni în intreriorul Uniunii. Am discutat şi despre situaţia Greciei. Ne bucură faptul că s-a ajuns la un acord între ldierii greci”, a încheiat şeful ţării.
Șeful statului a participat joi pentru prima oară la o reuniune a Consiliului European.

El a luat parte și la dineul de lucru separat al șefilor de stat și de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.

Poroşenko l-a salutat în română pe Iohannis şi l-a invitat la Kiev

Președintele Klaus Iohannis a avut joi, în marja reuniunii informale a Consiliului European, o întâlnire şi cu omologul său ucrainean, Petro Poroșenko, cu care a discutat despre relațiile bilaterale dintre cele două țări și chestiuni de ordin regional.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și