Astfel, pe lângă concertul anunțat inițial în seara de Ajun, Ștefan Hrușcă va mai susține încă un concert pe scena Operei Naționale din Iași, tot pe 24 Decembrie, dar cu câteva ore mai devreme, mai exact de la ora 17:00.

Dintre obiceiurile românești, cel care a ajuns să se identifice cu sărbătoarea Crăciunului este colindul de Crăciun. În Ajunul Crăciunului, cete de colindători merg la casele oamenilor cântând „Bună dimineața la Moș Ajun”. Dacă gazda le deschide, copiii primesc nuci, covrigi, colaci, mere sau bani. Prin colindele ce se cântă la fiecare casă în Ajunul Crăciunului se invocă trezirea rituală a gazdelor, pentru a-i întâmpina pe colindătorii ce le aduc vestea nașterii lui Hristos și pentru a se pregăti să celebreze marea sărbătoare a Nașterii Domnului. Legenda spune că în seara de 24 Decembrie, Fecioara Maria a bătut la poarta lui Moș Ajun, dar acesta nu i-a putut primi deoarece era foarte sărac, însă i-a îndrumat spre poarta fratelui său Moș Crăciun, care era mai bogat. În seara de Ajun, Moșul își pune faimosul său costum roșu și încarcă toate jucăriile în sania trasă de reni, aducând voie bună și fericire tuturor.

Cel mai cunoscut și iubit interpret de colinde își va petrece seara de Moș Ajun în compania fanilor săi, colindându-i și încântându-i cu melodii precum „Trei Păstori”, „Florile Dalbe”, „Afară Ninge Liniștit”, „Linu-i Lin”, „Sfântă-i Sara de Crăciun” dar și cu piese de pe noul său album „Cântece de acasă”.

Turneul de colinde „Leru-i Ler” va trece prin mai multe orașe din România. Lista orașelor precum și biletele pentru aceste concerte pot fi găsite pe www.Biletoo.ro. Biletele pot fi achiziționate din rețeaua BILETOO.RO, de la Agentia Teatrală a Casei de Cultură a Studenților, casa de bilete a Operei Române, Librăriile Librarium, magazinele Flanco. Cei ce doresc să comande biletele online o pot face de pe: SPECTACOLEIASI.ro, BILETOO.ro, BILET.ro, BLT.ro, BILETE.ro, TICKETSTORE.ro, TICKETNET.ro!

Cele doua concerte „STEFAN HRUSCA — Leru-i Ler” vor avea loc la Opera Națională Română din Iași pe 24 Decembrie 2015, de la ora 17.00 și de la ora 20.00.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet