Sunt localități, cum este Moiseiul, unde știm sigur că vom avea alt primar, pentru că Toader Ștețcu, actualul primar, a anunțat încă de la finele anului trecut că nu mai candidează pentru un nou mandat. La Borșa știm deja un prim candidat pentru lupta din acest an – Tony Mihali, care a mai fost primar al orașului și care acum vrea alt mandat. Să nu uităm că pe final de 2019 am avut schimbare de prefect, locul lui Vasile Moldovan fiind luat de un om al PMP-ului. Anul 2020 ar putea aduce o schimbare a subprefectului Alexandru Cosma, liberalii fiind cei care trebuie să vină cu un nume. Sau poate nu.

Dacă ne referim la 2020 și la proiectele derulate de Consiliul Județean, în acest an maramureșenii așteaptă cu maxim interes demararea lucrărilor pe DJ 186 Barsana-Săcel, pe DJ 187 Valea Ruscovei, dar și startul lucrărilor la rețeaua de gaz care să vină din Sighet pană la Borșa. Ar fi un mare castig pentru zona Maramureșului istoric, rețeaua de gaz fiind fără doar și poate un lucru necesar și obligatoriu în secolul în care ne aflăm. Trei proiecte mari care ar aduce un plus valoare Maramureșului Istoric, șansa acestuia fiind legată îndeosebi de dezvoltarea turismului și industria lemnului.

Tot în acest an maramureșenii așteaptă cu sufletul la gură un anunț legat de primele zboruri internaționale de linie de pe Aeroportul Internațional “Maramureș“, singurul lucru care se cunoaște pentru acest an fiind o cursă spre Antalya cu un tur-operator de turism, respectiv o cursă spre Egipt, tot cu un tur-operator.

Să nu uităm de Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor, acel depozit ecologic de la Fărcașa, de la autoritățile județene maramureșenii avand așteptări mari în acest an. Anul 2020 ar trebui să aducă apoi rezolvarea problemelor legate de alunecările de teren de la Sarbi, pentru rezolvarea acestei probleme fiind alocați bani grei de la Consiliul Județean. Maramureșenii ar fi trebuit deja să colecteze selectiv gunoiul, dar cine știe… Poate în acest an fiecare familie din județ va primi saci de culori diferite pentru sortarea gunoiului,. dacă tot vrem să fim europeni și civilizați. Să uităm de aruncatul gunoiului pe malul apei sau pe camp.

Sunt doar cateva dintre proiectele importante care ar trebui demarate în acest an, la care se adaugă alte proiecte ale administrațiilor locale legate de aducțiunile de apă și canal din multe din localitățile Maramureșului, asfaltări de drumuri comunale, reabilitări de cămine culturale ș.a.m.d.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și