O aniversare tristă, fără a fi sărbătorită de cineva, pentru un oraș care arată atât de dezastruos, încât pare să fi fost lovit de bombardamentele politicienilor, notează Teofil Ivanciuc pe profilul său de Facebook.

E drept, precum pasărea Phoenix ai renăscut din propria-ți cenușă iar și iar: ai fost atacat, jefuit și incendiat de nenumărate ori, de către polonezi, moldoveni, tătari, turci, austrieci, ruși ori germani (până și de suedezi, o dată), ai fost lovit de cutremure și de nenumărate inundații, ai supraviețuit dictaturii comuniste - care ți-a îngenuncheat, închis, ucis, nu numai cei mai destoinici fii, ci ți-a răpit până și statutul de capitală a ținutului, dar ți-ai revenit din nou, întrucâtva.

Doar în 1946 ai mai arătat în halul acesta, după ce ai trecut prin război, Holocaust, incendierea ta de către hitleriștii în retragere și ocupația militară sovietică: atunci ți-a luat 20 de ani să îți revii.

Îți doresc să nu te lași nici acum și să înflorești iar, de se va mai putea, chiar dacă administratorii tăi de azi nu sunt în stare nici măcar să întrețină ceea ce au zidit înaintașii lor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și