Arma cu mânerul de lemn și calibrul de 7 milimetri era estimată la între 50.000 și 70.000 euro, dar așteptările casei de licitații Christie s au fost amplu depășite de achitarea sumei de 434.500 de euro.

Pe 10 iulie 1873, într-o cameră a unui hotel de pe strada Brasseurs din Bruxelles, au fost trase două focuri de armă: Verlaine a tras asupra lui Rimbaud. Un glonț l-a atins pe tânărul Rimbaud în încheietura mâinii. Celălalt a ratat ținta și a lovit un perete.Verlaine cumpărase pistolul de la magazinul de arme Montigny, în dimineața aceleiași zile și o cutie cu 50 de cartușe. Relația sa cu Arthur Rimbaud începuse cu doi ani mai devreme.

Era o relație pasională, care s-a încheiat atunci când Rimbaud a refuzat să îl urmeze pe Verlaine și intenționa să se angajeze în armată. Plin de durere, dar și de alcool, Verlaine îl blestemă pe Rimbaud și apoi îl împușcă. Verlaine a fost arestat de poliție, iar revolverul a fost confiscat. Pistolul a fost predat magazinului de arme Montigny, ai cărui proprietari l-au donat unui colecționar, un secol mai târziu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!