La Vişeu de Sus au donat sânge cam de două ori mai mulţi oameni decât la Sighetu Marmaţiei. Dar Vişeu de Sus are de două ori şi ceva mai puţini locuitori decât Sighetul...

Ce explicaţie pot găsi, în afară de neimplicarea autorităţilor sighetene într-o problemă de interes general ? O problemă umanitară care ne priveşte pe toţi. În imprevizibila noastră viaţă, am putea avea stringentă nevoie să primim sângele care ne poate salva viaţa.

Sunt câţiva ani de când tot întreb pe cei care ar putea da răspunsul de ce nu există un Centru de recoltare sanguină la Sighetu Marmaţiei? „Răspunsul prieteni e vânare de vant″ („Pasărea Colibri″).

Personalul medical gazdă (sighetenii noştri) şi personalul medical venit din Baia Mare pentru recoltare sânge merită tot respectul. Au fost, ca de fiecare dată, binevoitori, înţelegători, chiar grijulii aş putea spune. Ce păcat că evenimentul a fost promovat doar online, doar pe unul-două portaluri de ştiri sighetene şi de posesorii de facebook...

N-am văzut în tot oraşul nici măcar un afiş care să anunţe sighetenii ce va urma să se întâmple pe 23 iunie. De ce? Oare Primăria Sighetului n-are în „fişa postului″ şi interacţiunea cu publicul, în sensul anunţării unui eveniment ca cel din 23 iunie a.c.?

Lumea ar fi venit să dea sânge, dac - ar fi ştiut. Nici nu se pune problema „stimulentului″ tichetelor de masă pe care le primeşti după donare. Ai în plic bonuri în valoare de 69 de lei şi 99 de bani. În 2018, tot asta era valoarea bonurilor. Desigur, ce vă spun eu acum e o dovadă a stabilităţii economice. Sper că s-a înţeles că v-am făcut un semn cu ochiul...

Înţelege toată lumea că „stimulentul″ bănesc nu depinde de nicio primărie. Dar demersurile de reînfiinţare a Centrului de recoltare sanguină la Sighetu Marmaţiei, gândesc c-ar trebui începute de Primărie.
În acest sens, are cineva din administraţie ceva de spus? Poate cineva din Primărie să ne spună dacă s-au făcut demersuri în acest sens? Cine nu vrea? De ce nu se poate?

Dacă se va merge ca până acum în ceea ce priveşte acţiunea gospodărească, propun Consiliului local Sighetu Marmaţiei să schimbe monumentul „Cuiul hărţii României″ cu altul: degetul arcaşului. Dacă am trece zilnic pe lângă el, nu le-am mai pune întrebări, nu ne-am mai face speranţe.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și